CONTACONTES: “L’AUTOBUS ROIG DE L’EMT” (Kamishibai)

Infantil 5 anys, 1er i 2n de Primària.
Durada: 30 minuts.

Aquesta activitat d'”EMT a l’Escola”, a més de donar a conèixer EMT i ensenyar a practicar una mobilitat segura i responsable als més xicotets, es realitza a través del Kamishibai (teatre de paper); una meravellosa estratègia de foment a la lectura i escriptura.

A través de les imatges i el relat, especialment creat per a aquesta finalitat, els xiquets no són només oients sinó també intèrprets d’un viatge inoblidable a bord d’un autobús roig de l’EMT. El Kamishibai brinda l’oportunitat d’obrir diàleg i conversa sobre els elements i situacions que es presenten al viatjar: l’espera a la parada, la trobada amb la figura del conductor, les diferents formes de validar el viatge, la relació de respecte amb la resta de passatgers, els consells per a viatjar de manera responsable i segura, la cura del medi ambient i sobretot la fascinant possibilitat de gaudir de la ciutat en totes les seves estacions.

En aquest ambient participatiu i espontani es propicien les relacions socials, s’afavoreix la comunicació oral creant un ambient de confiança acollidor i lúdic que motiva l’expressió i comprensió dels més xicotets.

→ Descarrega el conte a material descarregable