LA LÍNIA 5

En l’àmbit de la campanya “EMT a l’Escola”, dirigida als centres educatius del terme municipal de València una de les seues activitats principals és conèixer València, la seua història i dos dels seus museus més importants.

A bord d’un autobús a través de l’itinerari de la línia 5, oferim una visió històrica, cultural i artística alhora que es mostra com viatjar de manera responsable i segura.

Aquesta línia és històrica per ser una de les línies més antigues de la ciutat de València, inaugurada al segle XIX (1885). L’actual recorregut d’aquesta línia discorre sobre l’antiga muralla medieval de la ciutat, enderrocada durant la segona meitat del segle XIX, amb l’excepció de les torres de Serrans i de les Torres de Quart.

En aquesta activitat, un autobús de l’EMT recollirà als escolars al col·legi per fer la visita guiada a bord del bus, en finalitzar aquesta activitat el mateix autobús els tornarà al seu centre educatiu.

Durant el recorregut visitarem l’IVAM on, depenent de la disponibilitat, es duran a terme Tallers didàctics o visita guiada a l’exposició permanent de Julio González.

 

OBJECTIUS LÍNIA 5

Les activitats proposades per EMT AL’ESCOLA en el recorregut de la línia 5 tenen els següents objectius:

  • Donar a conèixer EMT València com a empresa i el servei que ofereix a la ciutat.
  • Conscienciar els escolars sobre els beneficis mediambientals de l’ús del transport públic.
  • Promoure entre famílies i tutors la utilització del servei públic dels autobusos urbans a través dels avantatges socials i econòmiques que EMT posa a la seva disposició.
  • Conèixer el nostre patrimoni històric a través d’una visita guiada per les icones històrics valencians als que ens acosta la línia: Torres de Serrans, Plaça de Bous, Estació del Nord, Torres de Quart, MUVIM, IVAM, entre d’altres.
  • Mitjançant el reconeixement de llocs emblemàtics de València:

1. crearem conjuntament un concepte general d’història.
2. identificarem les institucions que conserven, investiguen i difonen nostre patrimoni: museus.
3. farem un recorregut interactiu a un dels principals museus d’Art Contemporani que existeixen, IVAM i al Museu de la Il·lustració i la Modernitat, MUVIM.